Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Βρέθηκαν Ναοί θαμμένοι στα κάτω από την Ακρόπολη

Σύμφωνα με την 6η Διεθνή Συνάντηση για την Αποκατάσταση των Μνημείων του Παρθενώνα, υπάρχουν 3 ναοί, πριν το Παρθενώνα, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως ή ενσωματωμένοι στα τείχη.


Περιέργεια και το θαυμασμό που προκαλείται από την είδηση ​​ότι η πλευρά, πίσω και κάτω από το ναό του Παρθενώνα, πιθανότατα κρύβει τρεις ναούς. Υπήρχε ένας αρχαϊκός Παρθενώνας, ο οποίος χτίστηκε από πειραϊκή ακτίτη λίθο. Άλλος ένας αρχαίος ναός και ένας ημιτελής Προπαρθενώνας που καταστράφηκε από τους Πέρσες πριν από τη μάχη της Σαλαμίνας. Η αρχαιολόγος κ Sioumpara τελεί την  ανασκαφή και αντικείμενα από τον Προπαρθενώνα, από ασβεστόλιθο, ήδη έχουν δώσει νέες πληροφορίες για το ναό.

Μερικά από αυτά θα εκτεθούν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης σύντομα. Δεν είναι αδύνατο, αλλά σίγουρα πολύ δύσκολο και ίσως ανέφικτο όπως χαρακτηρίζεται από αρχαιολόγους, να γίνει η ανασκαφή και να αποκαλυφθούν οι ναοί  που χτίστηκαν πριν από τον Παρθενώνα προς τιμήν της Αθηνάς. Ο καθηγητής Μανώλης Κορρές  τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η παραμικρή κίνηση λόγω της κακής συντήρησης του ναού.