Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πως κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες

Ερευνητές, επιστήμονες και αρχαιολόγοι, για αιώνες ερευνούν πως χτιστικών οι πυραμίδες της Αιγύπτου, ένας συνταξιούχος ταχυδρόμος από τη Γαλλία φαίνεται πως βρήκε την λύση στο αίνιγμα αυτό.

Ο ερασιτέχνης αιγυπτιολόγος Norman Michel, μετά από μελέτη και προσπάθεια σαράντα ετών ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας.
Η λύση μπορεί να φαίνεται απλή, ωστόσο σύμφωνα με το Γάλλο  το μυστικό της κατασκευής των πυραμίδων (του Χέοπα  της Γκίζας συγκαταλέγεται μεταξύ των επτά αρχαίων θαυμάτων του κόσμου) ήταν μέχρι τώρα, καλά ... κρυμμένο στην άμμο, ένα σύστημα από ράμπες και έλκηθρα φορτωμένο με πέτρες!
«Το ζήτημα του πώς οι πυραμίδες της Αιγύπτου χτίστηκαν με  γοήτευε από το 1972, όταν είδα την ταινία." Γη των Φαραώ "γυρνούσε στο κεφάλι μου για πολλά χρόνια και τελικά διαπίστωσα ότι ήταν όλα λάθος», είπε σε Ouest France, συμπληρώνοντας: «ξέχασαν κάτι θεμελιώδες: ότι οι Αιγύπτιοι δεν είχαν τα σύγχρονα μέσα και έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κάτι απλό ενός συστήματος από ράμπες, προσαρμοσμένο στο μέγεθος των πυραμίδων μια απλή, φθηνή και εύκολη στην εφαρμογή. . "

Όπως είπε, επίσης, ο Michel οι ράμπες χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των πυραμίδων, έτσι ώστε να εμφανίζονται ως ένα ενιαίο κατασκεύασμα.

Τελικά πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς να χτίστηκαν οι επιβλητικές πυραμίδες της Αιγύπτου. Μερικές από αυτές αναφέρονται στην κατασκευή των πυραμίδων από το εσωτερικό προς το εξωτερικό, για τη συσσώρευση των χαλασμάτων στα οποία αργότερα  που προστίθενται τούβλα μέχρι και αναφορές για εξωγήινους πολιτισμούς.