Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Oι εκστρατείες του Ηρακλή

«Συμπατριώτες, για σας δεν έχει καμιά χρησιμότητα η καταγωγή σας από τον Ηρακλή, αν δεν κάνετε εκείνα για τα οποία αναδείχθηκε εκείνος, ο πιο ένδοξος και ο πιο ευγενής»
Λυκούργος ο Αθηναίος

ΠΡΟΛΟΓΟΣ Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η «Μυθολογία», οι ελληνικοί μύθοι είναι απλά ένα παραμύθι, είναι φανταστικές ιστορίες! Δηλαδή οι περιγραφές του Ομήρου,του Ησιόδου, του Ορφέως και άλλων συγγραφέων είναι απλά μόνο αποκυήματα της φαντασίας τους; Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη και είναι λάθος να θεωρούμε την ελληνική μυθολογία ως ένα όμορφο παραμύθι.

Η ελληνική μυθολογία είναι στην πραγματικότητα η πιο αρχαία ιστορία των λαών που έζησαν στη γη η οποία, πολύ αργότερα, ονομάστηκε Ελλάς. Αυτή η γη,είναι το Αιγαίο και ο Περι-Αιγαιακός χώρος. Η ελληνική μυθολογία επομένως αποτελεί την κρυπτογραφημένη προϊστορία των πρώτων Ελλήνων και κυρίως τις αγωνίες τους και τον αγώνα τους για επιβίωση αρχικά και την ανάπτυξή τους στη συνέχεια.
Τα σύνορα όμως,ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα είναι ασαφή. Γι’ αυτό, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή της γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών  Ηλία Μαριολάκου, «ορισμένοι από τους μυθικούς ήρωες είναι ιστορικά πρόσωπα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είναι. Όμως, σχεδόν όλοι και όλα,εκπροσωπούν κάτι που περιγράφει κάποια δραστηριότητα του προϊστορικού ανθρώπου σε σχέση με το γεωπεριβάλλον του ή με το φυσικογεωλογικό γίγνεσθαι του χώρου του».

Η μελέτη του παραπάνω καθηγητού,καταλήγει σε πολλά συναρπαστικά συμπεράσματα, όπως ότι οι αρχαίοι Έλληνες που έζησαν την 3η και 2η χιλιετία π.Χ. γνώριζαν τους Υπερβόρειους, τη Βαλτική Θάλασσα, την Ιρλανδία, τη Βρετανία, την Ισλανδία και την απόστασή της από τη Βρετανία.Επίσης, ότι δυτικά της Ισλανδίας υπήρχαν τρία νησιά, στα οποία ο ήλιος δύει για μόνο μία ώρα την ημέρα (Γροιλανδία,Baffin, Newfoundland) και ότι πέρα από αυτά τα νησιά και προς τα δυτικά υπάρχει μια μεγάλη ήπειρος (Αμερική), η οποία περιβάλλει τον Ωκεανό.»Είναι δυνατόν για κάποιον (ή για περισσότερους ) να περιγράψουν όλα αυτά τα μέρη, εάν δεν είχαν επισκεφτεί ή διασχίσει τον Ωκεανό;», αναρωτιέται ο καθηγητής στο τέλος της εργασίας του !

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, αρχαιολόγοι και ιστορικοί πίστευαν πως από κάθε γραπτό αρχαίων συγγραφέων, όπως του Ησίοδου, του Πλάτωνα, του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη και κυρίως του Ομήρου, που συνδέονταν με τη μυθολογία, έλειπε κάθε «σπέρμα» αλήθειας. Μετά τις ανασκαφές του Σλήμαν, όμως, αποδείχθηκε ότι όλα όσα έγραψε ο Όμηρος για την Τροία ήταν αληθινά, ότι οι Μυκήνες υπήρχαν και ήταν αντίπαλες των Τρώων και πολλά ακόμα.

Ο Όμηρος και ο Ησίοδος έγραψαν πως ο Ωκεανός είναι ένα «ποτάμι» που ρέει συνεχώς, ότι αυτό το ποτάμι περιβάλλει τη Γη και ότι η ροή του είναι τυρβώδης (στροβιλώδης), όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στο βάθος του, γεγονός που παραπέμπει στα ωκεάνια ρεύματα, τα οποία, όπως είναι γνωστό σήμερα, εκτείνονται σε βάθος περίπου 800 – 1200 μ.

ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ


Σαφείς αναφορές τόσο του Πλάτωνος στον «Τιμαίο-Κριτία» και του Ομήρου για έξοδο των πλοίων των Ελλήνων από τις Ηράκλειες Στήλες (Στενά Γιβλαρτάρ) στον Ωκεανό (Ατλαντικό) όσο και νεότερες έρευνες Ελλήνων και ξένων συγγραφέων – ερευνητών σε συνδιασμό με αρχαιολογικές ανασκαφές και γλωσσολογικές ομοιότητες, οδηγούν σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα : «Η Αμερικανική Ήπειρος ήταν γνωστή απo τα αρχαία χρόνια και είχε ανακαλυφθεί από τους Ελληνες οι οποίοι την είχαν επισκεφθεί αρκετές φορές».

«Δυστυχώς, όμως, όλη αυτή η γνώση σταδιακά ξεχάστηκε απ’ όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Οδύσσεια θεωρείται απλώς ένα ψυχαγωγικό ποίημα και ο νόστος του Οδυσσέα μια φανταστική ιστορία, χωρίς ίχνη ιστορικής πραγματικότητας», υποστηρίζει ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος.
Σκοπός αυτού του άρθρου είναι η αποκατάσταση μιας λησμονιμένης ιστορικής πραγματικότητας που κάποιοι σκόπιμα παραποίησαν προς εξυπηρέτηση των «Άλλων».

ΗΡΑΚΛΗΣ


Ο πιο ξακουστός και ρωμαλέος από τους ήρωες που πάτησαν το πόδι τους στην Γη.Είναι ο κατ’εξοχήν ήρωας,ο μέγιστος των Ελλήνων ηρώων. Ευεργέτης των λαών,ιδρυτής γενεών και πόλεων,πρότυπο αθλητή,μονάρχη,ευγενή και ενάρετου άνδρα.

Σύμφωνα με μηνύματα των Ολυμπίων: Ο Ηρακλής ήταν ο μοναδικός γιός του Διός και της συζύγου του Ήρας.Το όνομα του σημαίνει το «κλέος=δόξα» της Ήρας. Ηγήθηκε ενός γιγαντιαίου προγράμματος της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας (Συνομοσπονδία «Ε» Σμήνους 13 Γαλαξιών της Ανδρομέδας) που είχε εκπονηθεί από την πανίσχυρη «θεά» Ηρα,με αποστολές σε όλους τους αστερισμούς του «Ζωδιακού». Επίσης ετέθει επικεφαλής των εκστρατειών των Ελλήνων στην Αμερική και στην Ασία.

«Προς κατανόηση του έργου του Ηρακλή,γνωστών εις εσάς ως μυθικών άθλων,διευκρινίζουμε την πραγματικότητα του έργου και της καταγωγής του».Ήταν αυτός που απάλλαξε τον πλανήτη της Γαίας απ’όλες τις ανομίες που προήλθαν από την αποστασία του Κρόνου  και αποκατέστησε την ομαλή συνέχιση της ζωής.Ο Ηρακλής μετά την ολοκλήρωση των αποστολών του,επέστρεψε στον «ουράνιο Όλυμπο»,δίπλα στον πατέρα του Δία και θεοποιήθηκε ως «Ηρακλής-Ζευς».

Ο γνωστός σε όλους μας ημίθεος-ήρωας Ηρακλής, γιος του Διός και της Αλκμήνης,ήταν «κωδικός» που δεν μπορούμε να τον αντιληφθούμε επί του παρόντος,σύμφωνα με τους Ολύμπιους. Σ’αυτόν αναφέρονται οι δώδεκα γνωστοί άθλοι, οι οποίοι όμως κρυπτογραφούν κατ’αντιστοιχία τους ουράνιους άθλους του Ηρακλή του γιού της Ήρας.

Τα διάφορα τέρατα που αναφέρονται στους άθλους του,σε μερικές περιπτώσεις ήταν τέρατα που προέκυψαν από γενετικές διαστροφές των πειραμάτων των αποστατών του Κρόνου και άλλα ήταν όπλα προηγμένης τεχνολογίας,επικίνδυνης για την ζωή της Γαίας και η οποία είχε δοθεί από τους Ολύμπιους σε παλαιότερους καιρούς.Ο Ηρακλής αυτός έλαβε μέρος και στην Αργοναυτική εκστρατεία,ως επίσης εκστράτευσε  και κατά της Τροίας  πενήντα χρόνια πριν τον γνωστό Τρωϊκό πόλεμο.

Στην μυθολογία μας και στην ελληνική γραμματεία υπάρχουν και άλλοι ήρωες με το όνομα «Ηρακλής» (πιθανώς κωδικό όνομα για κάποιους ήρωες που εξετέλεσαν κάτι «μεγάλο»),όπως ο Ηρακλής που εξεστράτευσε το 9560 πΧ με 400.000 Αθηναϊκό στρατό εναντίον της Β.Αφρικής και της Ατλαντίδας (Αλκαίος ή Ηρακλής),την οποία και εβύθισε (Πλάτων,βιβλία Τιμαίος και Κριτίας).

Επίσης ο ιστορικός «Ηρόδοτος» στο βιβλίο «Ευτέρπη» αναφέρει ότι: «Υπάρχει κάποιος αρχαίος θεός Ηρακλής στους Αιγύπτιους. Όπως λένε αυτοί,ήταν δεκαεπτά χιλιάδες χρόνια πριν από τη βασιλεία του Φαραώ «Άμασι»(6ος αι.π.Χ).Επίσης ο  Παυσανίας στο βιβλίο του «Ηλιακά Α΄» αναφέρεται  στον Ηρακλή,με το όνομα » Ιδαίος Δάκτυλος»από την Κρήτη και λέει: «Τότε συμπεραίνουμε ότι αυτός ο Ηρακλής ο Ιδαίος ο και Παραστάτης, είναι ο αρχαίος θεός των Αιγυπτίων που έζησε δεκαεπτά χιλιάδες χρόνια πριν τη βασιλεία του Άμασι», δηλαδή δεκαεννέα χιλιάδες εξακόσια χρόνια περίπου από σήμερα»!

Στο βασιλικό ανάκτορο των Αιγών της Μακεδονίας,στην ανατολική πλευρά μετά την είσοδο,στο κυκλικό δάπεδο του χώρου «Θόλος»(όπως τον ονόμασε ο Πλάτων) έχει βρεθεί επιγραφή με την φράση «Ηρακλήι Πατρώιοι» δηλαδή στον «Ηρακλή Πατρώο», που σύμφωνα με την παράδοση ήταν ο γενάρχης του Οίκου των Αργεαδών, της βασιλικής δυναστείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Αυτή και μόνη η επιγραφή και ο συμβολισμός της,καταδεικνύουν την ελληνικότητα των Μακεδόνων.

Τα γεγονότα που αναφέρονται  στις εκστρατείες του » Ηρακλή-Ζευς» πιθανόν έγιναν μεταξύ 18ου και 16ου αιώνα π.Χ..Οι γνωστοί άθλοι του άλλου Ηρακλή, έγιναν πιθανόν τον 12ο αι.π.Χ.

Δυστυχώς  δεν υπάρχουν ακριβείς χρονολογίες

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟΝ ΖΩΔΙΑΚΟ



Πηγή