Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πρόσωπα Αρχαίων και σύγχρονων Ελλήνων. Δείτε το Βίντεο με την συνέχεια του Ελληνικού Έθνους

Φωτογραφίες της Έλληνίδας πρωτοπόρου φωτογράφου Έλλης Σούγιαλτζογλου-Σεραϊδάρηs. Το έργο της από τις αρχές του περασμένου αιώνα δείχνει τη συνέχεια του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Η Έλλη Σούγιαλτζογλου-Σεραϊδάρη (Ελληνίδα: 3 Νοεμβρίου 1899 - 8 Αυγούστου 1998) ήταν φωτογράφος της Ελλάδας με φωτογραφίες αρχαίων ελληνικών ναών με φόντο τη θάλασσα και τον ουρανό και βοήθησαν στη διαμόρφωση της οπτικής εικόνας της Ελλάδας στο δυτικό μυαλό.

Η Νέλλυ γεννήθηκε στο Αηδίνη, κοντά στη Σμύρνη, στη Μικρά Ασία. Σπούδασε φωτογραφία στη Γερμανία υπό τον Hugo Erfurth και τον Franz Fiedler, το 1920-1921, πριν από την σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους το 1922. Το 1924 ήρθε στην Ελλάδα.


Το ύφος της συμπίπτει με την ανάγκη του ελληνικού κράτους να παράγει μια ιδανική εικόνα της χώρας και του λαού της, τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς σκοπούς. Από την άποψη αυτή, η Nelly μπορεί να θεωρηθεί ως ο πρώτος «εθνικός» διαφημιστής της Ελλάδας, ειδικά μετά το διορισμό της ως επίσημου φωτογράφου του νεοσυσταθέντος Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού με επικεφαλής τον Θεόδωρο Νικολούδη.